11. august 2021

BSB Group går all in på bæredygtighed

Nyt samarbejde med Dansk Design Center skal give BSB Group værktøjer til at arbejde mere bæredygtigt og for eksempel nedbringe ressourceforbruget, omstille til mere klimavenlige produktionsformer og forlænge livscyklussen for restmaterialer og affald.

Vindmøller 1 - BSB Industry

- I BSB Group har vi valgt at deltage i udviklingsprojektet under Grøn Cirkulær Omstilling (GCO) for at sætte endnu mere fokus på, hvordan vi arbejder med bæredygtighed i virksomheden. Vi glæder os til at arbejde sammen med Dansk Design Center, der er katalysator i projektet, og blive udfordret på, hvordan vi kan bruge designtankegangen til at blive mere klimavenlige, forklarer Winnie Fedders, Head of QHSE & CBI i BSB Group.

Design skal skabe mere klimavenlig produktion

Hun pointerer, at design ikke alene skal forstås som design af et produkt. Design kan også bruges til at nytænke måden, vi producerer på.

- Projektet løber over 3 til 4 måneder. I den periode har vi tilknyttet en rådgiver fra Dansk Design Center, der gennem 3 træningsprojekter skal lære os at anvende en række specifikke værktøjer, så vi bliver dygtigere til at identificere projekter og problemstillinger, beregne CO2, visualisere potentielle tiltag og prioritere indsatserne ved at kigge på værdiskabelse, forklarer Winnie Fedders.

Vores børn og børnebørn fortjener, at vi tager bæredygtighed alvorligt

Ifølge Winnie Fedders og BSB Group handler det om at tage ansvar for virksomhedens klimapåvirkning. Herunder at nedbringe forbruget af ressourcer eller erstatte med klimavenlige alternativer, omstille til mere klimavenlige produktionsformer og forlænge livscyklussen for restmaterialer og affald.

- Når vi har de rigtige værktøjer, kan vi bedre vurdere hvilke projekter, der giver den største effekt på klimakontoen, og som det derfor er smartest at arbejde videre med i vores CBI-program, siger Winnie Fedders.

Vores Børn Fortjener At Bæredygtighed Tages Alvorligt

Bæredygtig økonomisk bundlinje

Hun understreger, at projektet ikke kun handler om en klimavenlig, bæredygtig bundlinje men også om den økonomiske.

- Vi har naturligvis også fokus på den gevinst en bæredygtig tilgang kan have for vores bundlinje. Et eksempel kan være, at vi sælger vores affald til virksomheder, der kan bruge det som en ressource, i stedet for at vi betaler for at komme af med det. Eller det kan være, at vi optimerer gennemløbstiden og producerer flere emner for den samme energimængde, siger en forventningsfuld Winnie Fedders, der glæder sig til, at træningsprojekterne sættes i gang sammen med Dansk Design Center.

Samarbejdet er søsat som en del af et nationalt projekt under Grøn Cirkulær Omstilling (GCO). Det er finansieret af EU og består af 17 partnere, heriblandt landets erhvervshuse.

Kontakt

Winnie Fedders
QHSE Specialist

Winnie Fedders